Select Page

Rehabilitació

Cel.lulosa

La cel·lulosa com aïllament

L’aïllament de cel·lulosa està compost en un 92% de paper de diari reciclat i seleccionat, sals bòriques d’origen natural i altres additius biològics. Necessita molt poca energia per la seva fabricació tan sols 5Kwh/m3, envers els 180Kwh/m3 de la llana de roca o la llana de vidre. Els aïllaments químics encara en necessiten molta més. El material es recicla a les fàbriques de cel·lulosa pel que no es te perquè crear residus que puguin afectar l’aigua, l’aire o el sòl.

Combina protecció tèrmica, acústica, control de condensació i protecció al foc en una sola aplicació i un sol material. La sal de Borax, el principal additiu el converteix en un material fungicida , imputrefacte i repel·lent dels insectes impedint la formació de fongs.

Característiques

Les principals característiques de l’aïllament de cel·lulosa injectada o insuflada , es que forma un bloc de massa homogènia evitant així els ponts tèrmics. Aplicació ràpida i segura a l’obra; no contamina ni desprenen cap mena de gas o substància tòxica, eliminat el factor de toxicitat a l’obra i en la seva vida útil. Material amb una vida útil il·limitada, no es comprimeix amb del pas del temps. Regula les condensacions sense perdre les qualitats aïllants, gràcies a les sals bòriques. No fa flama ni es desfà amb la presència de foc.

Propietats

La propietat en què es distingeix la cel·lulosa aïllant es el desfase tèrmic que en el seu cas es de 8 a 12 hores . El desfase tèrmic de un material és el temps que triga en transmetre la temperatura , un costat a un altre de l’aïllament i depèn de la capacitat de si mateix per transmetre ràpidament una variació de temperatura, la seva difusió tèrmica

Aquesta difusió tèrmica és el coeficient de la conductivitat tèrmica per la capacitat tèrmicaQuan menor sigui, major serà el temps en què triguin a penetrar la calor o el fred en l’aïllament. L’ideal es que es doni entre 10 i 14 hores, perquè reculli la calor del dia i l’alliberi durant la nit a l’hivern i viceversa a l’estiu, generant un gran confort interior.

On s’aplica?

Aquest procediment d’aïllament ecològic d’aïllament de paper triturat amb additius es novetat a la península però molt utilitzat a nord d’Europa, EUA i Canadà.

· Recomanable per l’aïllament de cobertes.
· Fals sostres de fusta, guix o escaiola i guix laminat.
· Parets de guix laminat.
· Aïllament de àtics i golfes.
· Aïllament forjats sota coberta del teulat.
· Aïllament entre els envanets de suport del teulat.

En quan temps s’aplica?

Tan sols en un dia si es tracta d’un pis.

Entre 1 o 2 dies si es tracta d’un habitatge unifamiliar.

Com sé, si en el meu cas el sistema funcionarà?

Fem un petit forat de prospecció.

Introduïm un endoscopi que ens permet veure l’interior de la cavitat, l’estat en què està, el gruix que s’hauria injectar.

Rehabilitació tèrmica de la façana per l’interior

Rehabilitació tèrmica de la façana per l’interior, en aquest cas habitada.

Es realitzen les perforacions per introduir l’aïllament, en aquest cas cel·lulosa.

S’insufla l’aïllament a l’interior de la cambra d’aire,  sigui cel·lulosa, llana de roca o llana de vidre segons convingui.
En aquest exemple podem apreciar que la cambra ja disposava d’aïllament però insuficient.
Passem de tenir 3 cm d’aïllament a 11 cm, aquest augment millora considerablement les prestacions tèrmiques de l’habitatge.
Finalment es tapen les perforacions realitzades.
Rehabilitació tèrmica realitzada en tan sols 1 dia. Ràpid, econòmic i eficaç.

 

Com s’omple la cambra d’aire

Amb una màquina neumàtica d’insuflat.

Amb un equip d’aplicadors homologat pel fabricant.

Quin tipus d’obra es realitzarà a casa meva?

Cap, solament es faran unes perforacions en el fals sostre o a l’envàs, introduiran les mànegues que insuflant a pressió deixant la cavitat totalment plena d’aïllament Isofloc

Exclusive Offer

REDUEIX UN 50% EL CONSUM

Recupera diners, recupera confort

Obrir el xat
Tens dubtes? Parlem-ne
T'ajudem?
Hola, en que et podem ajudar?